سران گروه 20 روز دوشنبه در پایان نشست دو روزه خود در آنتالیای ترکیه وعده دادند با تقویت مبادله اطلاعات، مسدود کردن دسترسی تروریستها به منابع مالی و تشدید تدابیر امنیتی در مرزهای اروپا، با گروه خلافت اسلامی (داعش) و تررویسم مقابله کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شرکتکنندگان در بیانیه نهایی این نشست همچنین از «همه دولتها خواستند در به دوش کشیدن بار مسئولیت پذیرفتن و توزیع پناهجویان شریک شوند».
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، با ابراز خشنودی از «مصمم بودن» سران به مبارزه با تروریسم، آن را یکی از مهمترین دستاوردهای این نشست خواند.
در روز اول نشست در 24 آبان که دو روز بعد از حملات خونین پاریس آغاز شد، چگونگی مبارزه با داعش و وضعیت بحرانی سوریه به موضوعهای عمده دستور کار جلسه و سخنان رهبران شرکتکننده تبدیل شد و رهبران حاضر در دیدارهای دوجانبه به گفتوگو در این زمینه پرداختند.
از جمله باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا، دیدارهای دوجانبهای با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه، رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه، و ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی داشت.
دیدارهای دو جانبه در روز دوشنبه هم در حاشیه این نشست ادامه یافت و باراک اوباما با رهبران آلمان، ایتالیا و بریتانیا و لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه گفتوگو کرد.
وزیر خارجه فرانسه، پس از حملات خشونتبار روز جمعه در پاریس به جای فرانسوا اولاند، رئیسجمهور، در این نشست شرکت کرده بود.
رئیسجمهور روسیه نیز دیدارهایی دو جانبه از جمله با ملک سلمان پادشاه عربستان، دیوید کامرون، نخستوزیر بریتانیا و ماتئو رنتزی، نخست وزیر ایتالیا داشت.
دیدار پوتین با پادشاه عربستان در حالی برگزار شد که دو کشور اختلاف عمیقی درباره سرنوشت بشار اسد در سوریه دارند.
به گزارش آسوشیتدپرس، پوتین و کامرون نیز در دیدار خود بر نیاز به اقدامات مشترک در مبارزه با تروریسم با توجه به حملات در پاریس تأکید کردند و ولادیمیر پوتین بر این نکته تأکید کرد که وقایع پاریس نشان میدهد «همکاری مشترک در مقابله با تروریسم باید از مدتها پیش انجام میشد».
دیوید کامرون هم اعلام کرد که دولتش در اوایل سال 2014 میزبان کنفرانسی برای جمعآوری «کمکهای مالی قابل توجه دیگری» برای پاسخگویی به بحران پناهجویان خواهد بود و افزود «اما هیچ یک از اینها نمیتواند جایگزین مناسبی برای یافتن راه حلی عاجلانه سیاسی جهت برقراری صلح در سوریه و بازگشت آوارگان باشد».