
به گفته هواشناسی آمریکا سرمای شدید و کولاک بیسابقه در شرق این کشور در چند روز آینده ادامه خواهد یافت. برق دهها هزار ساکن واشنگتن قطع شده است. در برخی از ایالتهای شرقی آمریکا وضعیت اضطراری اعلام شده است.
به گفته هواشناسان سواحل شرقی آمریکا احتمالاً شاهد شدیدترین کولاک و سرما در دهههای اخیر خواهد بود. در واشنگتن در طی چند ساعت بیش از 90 سانتیمتر برف باریده است. شمار سوانح رانندگی افزایش یافته و برق دهها هزار خانوار در این شهر قطع شده است.
اداره هواشناسی ملی آمریکا اعلام کرده که 19 ایالت این کشور (حدود 85 میلیون نفر) در محاصره کولاک و باد سرد شدید خواهند بود. مقامات مسئول پیشاپیش اعلام کردهاند که سرمای شدید جان دهها نفر را به خطر خواهد انداخت. سرمای شدید در سالهای گذشته در آمریکا همواره دهها قربانی گرفته است.
پیام به شهروندان: در خانه بمانید
گفته میشود که در ساعات آینده ارتفاع برف به یک متر خواهد رسید. بارش برف به گفته هواشناسی حدود 36ساعت دیگر ادامه خواهد یافت. پیشبینی میشود که رکود بارش برف که در سال 1992 ثبت شده، شکسته شود.
موریل بازر، شهردار واشنگتن از ساکنان شهر خواسته است که “در خانهها بمانند و خیابانها را ترک کنند.” گفته میشود که مرکز توفان برف، واشنگتن، پایتخت آمریکا خواهد بود.
ه گفته مقامات مسئول آمریکایی برف “سنگین و مخلوط با آب” خواهد بود و به این دلیل شبکه برقرسانی میتواند به شدت آسیب ببیند. گفته میشود که احتمالاً بسیاری از تیرها و پایههای شبکه برقرسانی، زیر بارش برف سنگین تاب نمیآورند و احتمال قطع کامل برق پایتخت آمریکا نیز وجود دارد.
ایالتهای کارولینای شمالی، ویرجینیا، مریلند همچون پایتخت آمریکا شاهد بارش برف شدید از روز گذشته بودهاند. در این ایالتها پیش از آنکه بارش برف آغاز شود، وضعیت اضطراری اعلام شده بود.
به گفته مقامات آمریکا این اقدام به منظور دسترسی سریعتر این ایالتها به منابع پولی و کمکهای ضروری بوده است.
نصب تابلوهای هشداردهند درباره کولاک
ذخیره مواد غذایی توسط شهروندان
ساکنان واشنگتن و حومه آن در روزهای گذشته با هجوم به فروشگاهها دست به خرید و ذخیره مواد غذایی زدهاند. گفته میشود که بسیاری از ساکنان شهر خود را برای ساعات و روزهای سختی در نبود برق آماده میکنند.
تردد مترو و خطهای اتوبوسرانی از صبح جمعه (بوقت محلی) در واشنگتن دچار اختلال شده است. حرکت قطارهای بینشهری نیز متوقف شده است.
بیش از ۸ هزار پرواز در شرق آمریکا لغو شده است. این موضوع بهویژه در فرودگاههایی که محل تغییر پروازها بودهاند، سبب سردرگمی مسافران شده است.
برخی پروازهای خطوط هوایی خارجی نظیر لوفتهانزا به نیویورک، واشنگتن، فیلادلفیا و شارلوت نیز لغو شدهاند. برخی از فرودگاهها از جمله “فرودگاه رونالد ریگان” در واشنگتن در روز شنبه (23 ژانویه) بهطور کامل تعطیل شدهاند.
برخی از شرکتهای هوایی، هواپیماهای خود را در مناطق دیگر پارک کردهاند تا از آسیبهای احتمالی به علت بارش برف سنگین و سرمای شدید در امان بمانند.